MyBlock: Ease in & Ease Out

Bij de allereerste missie van 2016: ‘Animal Allies’, waarbij je een haai moet vervoeren, zonder dat hij de wand raakt, is dit heel erg moeilijk. Vooral ook omdat je niets mag gebruiken om de haai vast te houden of zo. Jammer genoeg beweegt de robot zich vrij houterig, waardoor de haai in de tank heel makkelijk omvalt. Wat moet je daar nu aan doen?

scrsht-myblockIk ben wat bezig geweest met het omzetten van een wiskundige formule naar een werkende MyBlock. Ik maakte twee versies, die als vervanging van een gewoon tankblokje kan worden gebruikt. Een Ease-in blokje, waardoor de robot vanuit stilstand langzaam op gang komt, zodat je geen schokkende bewegingen krijgt en een Ease-out blokje, die vanuit rijden juist langzaam tot stilstand komt.

Deze blokjes vormen geen totaaloplossing voor deze eerste missie, maar misschien helpt hetgeen ik heb gedaan, jullie wel bij het maken van je eigen programmeersels.

Ease In & Ease Out
Ease In & Ease Out
Ease-in.ev3
12.4 KiB
291 Downloads
Details

(Bovenstaande blokje kun je ook downloaden vanaf de pagina met de missiebesprekingen, op deze site.)

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.